Unse beers beer
Hyrunder seest du ne uutname van unse feinste beers. Vöär alle jårgetyden en geleagenheiden. Pröövt et verleaden! ambachtelijk ambachtelijk bee
GOLD
Morgenstund hevt gold in den mund.
Ostara, de godinne van de lente, et licht, de warmte en et boaven kummen van de sünne.
Groute vüren wörden der an estöäken, as ümme de kwåde krachten vord te dryven en et wearümme kummen van de sünne te vyren.
Een Nederlandse ale naar een 19e eeuws recept.
Gebrouwen met gerstemout, tarwemout en honing.
Nederlandse Ale | 6,8 % Alc.
SWART
Swart as ne raven.
Öäver de wearld, elken dag, vleget Hugin en Munin.
Bange dat Hugin neet terugge kummet, mär vöär Munin nog meyr.
De raven Hugin en Munin vleget alle dagen uut üm an et ende van de dag terugge up de skolders van Wodan te gån sitten. Se flüstert em al et nys uut de wearld to..
Een pikzwart, Extra Stout bier, naar populair 19e eeuws recept.
Gebrouwen met gerstemout en suiker.
Extra Stout | 7,4% alc.
STYPEL
Witte wyven wit, hyr breng ik u et spit!
Klein Dyksen is neet bange! Vöär nüms neet! Et modige kearlken smit en spit når de witte wyven. Hee bölket der by: "Witte wyven wit, hyr breng ik u et spit, y seet mär wo y et gebråd der by kryget!" Hellig vleget em de witte wyven nå. Med et härte densend in den hals vlögt Dyksken up de buurderye an. De wyven smytet em et spit wearümme. Hee kan noch net de döäre achter sik dichte trekken. Med nen knapperd denst et spit in den stypel van de nyndöäre, vast der in. Seet hyr de oorsprung van et stypelteyken!
Kuitbier. Eeuwenlang het meest gedronken bier van Nederland.
Gebrouwen met havermout, tarwemout, gerstemout en Kveik gist.
Kuitbier | 6,0% Alc.
WEIT
Weit y et?
Och kearl, kyk se nu toch dansen, En höyr nu toch es good! Och kearl, dee pråt van 'neavels', See lacht u veerkant uut.
De sages öäver witte wyven bint en öäverblyvsel van wyse vrouwlüde. Se döäden de goden denen, hadden benül van vöärteykens en vöärkyken van et lot. Se güngen vöär tydens godsdeenstige rituelen en ovvers.
Naar een oud Nederlands witbier uit 1820
Gebrouwen met gerstemout, tarwemout, havermout en boekweit!
Witbier | 5,5% alc.
SPELT
Gin spelt tüsken te krygen.
Inguz, hee heyrst öäver reagen en et skynen van de sünne en dårmed öäver de vrücht van de aerde; et is good üm em an te rupen vöär vrüchtbåre ougsten en vreade.
Een speltbier naar het oud Nederlandse Luyksbier. Ook wel voorloper van de saison zo als we dat tegenwoordig kennen.
Gebrouwen met gerstemout, speltmout en tarwemout.
Saison | 6,6% alc.
BÜKKE
Bekend üm synen hunger, slacht Donar syne bükke. Bewårt et vel, löt bütte an eyn stükke!
As hee ’s anderendagens voordan wil trekken
Kan hee de bükke vannys töt leaven wekken.
(De twey bükke Tandenknerser en Tandengrüser trekket de strydwagen van Donar.)
Harvst was de blyde tyd dat der ougst künden wörden. Et is et såd wat esaeied is tydens de lente en egröied döär de summer hen. Et ängelske Harvest beteykent ougsten, eaven as et oldsassiske Harbista. Dår kümt uns wöörd harvst ouk vord.
Een Nederlandse traditie. Gebrouwen met de nieuwe vruchten van de oogst.
Dubbelbock | 8% alc.