Pröövtap 

‘Proeftijd voor lokale brouwers’


Nederland is een ünmundig ryk land qua aanbieders van mooie speciaal bieren. Nadat het slobberpils decennia lang het bierlandschap in Nederland domineerde en er veel brouwerijen ten onder zijn gegaan aan de commercie, leefde vanaf de jaren ’80 het speciaal bier weer op. 

Waar er in 1980 nog 14 brouwerijen over waren zijn dat er inmiddels al weer meer dan 700. Jå echt. Veel van deze bieren worden door kleine, lokale brouwers ontwikkeld. Niet zo maar bieren, maar bieren met een verhaal die bijdragen aan de lokale en regionale beleving. Echter sneeuwen deze brouwerijen vaak onder in het landschap van bieren en contracten van horeca ondernemers met grotere partijen.


Burgunder Bier wil middels een nieuw concept; ‘De Proeftap’ ook deze kleinere brouwerijen een kans te geven. Met dit aanbod is de horeca eenvoudig in staat om maandelijks unieke, nieuwe, en bovenal, lokale bieren te presenteren. Speciaal bier blijft nog steeds groeien qua populariteit en daarbij ook de vraag naar lokale producten. Middels dit concept voorzien wij in beide behoeften. Tüt.